ABA-psychologen | +31 6 42 02 52 67

Samenwerking

ABA-psychologen werkt samen met meerdere disciplines.

Coolkids: Sinds 2017 werken we nauw samen met Cool Kids. Cool Kids is een kinderfysiotherapie praktijk met veel expertise in ADHD/ASS en zijn daarnaast expert op het gebied van sensorische informatie verwerking. Kinderen met ADHD/ASS verwerken informatie vaker anders dan de gemiddeld mens. We werken nauw samen om de ontwikkeling van het kind maximaal te stimuleren en oefeningen te integreren. Ook bieden we kleine groepjes intensieve begeleiding aan vanuit zowel de ABA als fysiotherapie tegelijkertijd voor een gecombineerd programma.

Logopediepraktijk: We werken samen en stellen gezamenlijke doelen op het gebied van communicatie. De logopedist denkt mee, onderzoekt zonodig en vanuit ABA-psychologen voeren we stappen uit. We oefenen in allerlei situaties voor het inslijten en de generalisatie van desbetreffende doelen.

Diëtistenpraktijk: Bij problemen rondom het eten werken we graag samen met Katinka.

Paardrijden: Voor sommige kinderen werkt paardrijden erg rustgevend of juist stimulerend. De diepe druk die een kind ervaart tijdens het rijden kan zorgen voor ontspanning. Tevens kan dit zorgen voor de aanmaak van oxytocine, een soort “gelukshormoon”. Er zijn enkele paardencoaches die de zogenoemde Horse Boy methode toepassen; samen met een kind op het paard. Op deze manier kunnen ook jonge kinderen en/of kinderen die nog onrustig zijn veilig op een paard rijden. Helaas hebben we op dit moment nog beperkte samenwerking met een paardenmanege die deze methode aanbiedt.

Ziekenhuis: We zijn heel tevreden over de samenwerking in opbouw met het LangeLand Ziekenhuis. Op deze manier zijn er korte lijntjes voor medische vraagstukken.