ABA-psychologen | +31 6 42 02 52 67

Samenwerking

ABA-psychologen werkt samen met meerdere disciplines

KPZ; sinds januari 2018 hebben we 2 ruimtes bij Kinder Praktijk Zoetermeer. ABA-Psychologen werkt samen met meerdere disciplines die gevestigd zijn bij KPZ en de expertise hebben met de doelgroep ADHD/ASS. Op deze lokatie bieden we 1:1 training aan, maar ook 1:1 begeleiding in een groepssetting om sociale vaardigheden aan te bieden. Daarnaast hebben we op maandag een training inclusief eten waarbij allerlei vaardigheden rondom het eten worden ingetraind, zoals helpen met koken, leren tafel dekken, proosten, eten met bestek, wachten op elkaar etc. Indien nodig werken we nauw samen met de kinderarts/jeugdarts. We stemmen af en laten regelmatig een arts vanuit hen expertise meedenken.

Coolkids; Sinds 2017 werken we nauw samen met Cool Kids, lokatie KPZ. Cool Kids is een kinderfysiotherapie praktijk met veel expertise in ADHD/ASS en zijn daarnaast expert op het gebied van sensorische informatie verwerking. Kinderen met ADHD/ASS verwerken informatie vaker anders dan de gemiddeld mens. We werken nauw samen om de ontwikkeling van het kind maximaal te stimuleren en oefeningen te integreren. Ook bieden we kleine groepjes intensieve begeleiding aan vanuit zowel de ABA als fysiotherapie tegelijkertijd voor een gecombineerd programma.

Logopediepraktijk De Leyens; we werken samen en stellen gezamenlijke doelen op het gebied van communicatie. de logopedist denkt mee , onderzoekt zonodig en vanuit ABA-psychologen voeren we stappen uit en oefenen in allerlei situaties voor het inslijten en generalisatie van desbetreffende doelen.

Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie: bij problemen rondom het eten werken we graag samen met bovenstaande.

Paardrijden; Voor sommige kinderen werkt paardrijden erg rustgevend of juist stimulerend. De diepe druk die een kind ervaart tijdens het rijden kan zorgen voor ontspanning. Tevens kan dit zorgen voor de aanmaak van oxytocine, een soort “gelukshormoon”. Er zijn enkele paardencoaches die de zogenoemde Horse Boy methode toepassen; samen met een kind op het paard. Op deze manier kunnen ook jonge kinderen en/of kinderen die nog onrustig zijn veilig op een paard rijden. Helaas hebben we op dit moment nog beperkte samenwerking met een paardenmanege die deze methode aanbiedt.