ABA-psychologen | +31 6 42 02 52 67

Samenwerking

ABA-psychologen werkt samen met meerdere disciplines

KPZ; sinds januari 2018 hebben we 2 ruimtes bij Kinder Praktijk Zoetermeer. ABA-Psychologen werkt samen met meerdere disciplines die gevestigd zijn bij KPZ en allen de expertise hebben met de doelgroep ADHD/ASS. Op deze lokatie bieden we 1:1 training aan, maar ook 1:1 begeleiding in een groepssetting om sociale vaardigheden aan te bieden. Daarnaast hebben we op maandag een training inclusief eten waarbij allerlei vaardigheden rondom het eten worden ingetraind, zoals helpen met koken, leren tafel dekken, proosten, eten met bestek, wachten op elkaar etc. Indien nodig werken we nauw samen met de kinderarts/jeugdarts. We stemmen af en laten regelmatig een arts vanuit hen expertise meedenken.

Coolkids; Sinds 2017 werken we nauw samen met Cool Kids, lokatie KPZ. Cool Kids is een kinderfysiotherapie praktijk met veel expertise in ADHD/ASS en zijn daarnaast expert op het gebied van sensorische informatie verwerking. Kinderen met ADHD/ASS verwerken informatie vaker anders dan de gemiddeld mens. We werken nauw samen om de ontwikkeling van het kind maximaal te stimuleren en oefeningen te integreren. Ook bieden we kleine groepjes intensieve begeleiding aan vanuit zowel de ABA als fysiotherapie tegelijkertijd voor een gecombineerd programma.

Logopediepraktijk De Leyens; we werken samen en stellen gezamenlijke doelen op het gebied van communicatie. de logopedist denkt mee , onderzoekt zonodig en vanuit ABA-psychologen voeren we stappen uit en oefenen in allerlei situaties voor het inslijten en generalisatie van desbetreffende doelen.

Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie: bij problemen rondom het eten werken we graag samen met bovenstaande.

Van Lent coaching en training op trainingcenter Fair to Horses. Helaas is deze door omstandigheden gestopt.

Tot en met augustus 2019 bood ABA-psychologen tezamen met van Lent Coaching en Training een combinatie programma aan. Samen met de paardencoach Renate van Van Lent Coaching en Training stelden we specifieke doelen op.  We oefenen dit samen met de paarden. Daarnaast werkt een paard ook ontprikkelend, waardoor we sneller resultaat behalen. Ook zetten we het paard in als beloning. Hierbij maakten we gebruikt van o.a. de houseboy methode.